Kiklop

Kiklop

Author: Ranko Marinković

Pages: 565

Language: Croatian

Description du Livre

Roman čija se radnja zbiva u zagrebačkoj sredini uoči Drugog svjetskog rata i na njegovu početku, a u središtu autorova interesa su krugovi intelektualaca, poluintelektualaca i umjetnika, izbezumljenost i izgubljenost čitave jedne generacije. Glavni lik, Melkior, novinski je kritičar koji proživljava mučne dane očekujući poziv u vojsku i trapeći se pritom teškim postom, ne bi li tako, postigavši iscrpljenost i asteniju, izbjegao regrutaciju. Kreće se središtem Zagreba, posjećujući svoju redakciju, određene kavane i ljubavnicu Enku, te boraveći u podstanarskoj sobici. Sa svojim - uglavnom novinarskim - društvom, on provodi noći u pijanim i ciničkim raspravama. Zaljubljen je u izvjesnu Vivijanu, koja ima mnoge ljubavnike, ali njega zaobilazi. Duh mu je zaokupljen pitanjima o krivnji, budućnosti i ljudožderstvu. Ubrzo nakon što je ipak regrutiran, dospijeva u bolnicu, a potom u ludnicu, ali uskoro biva pušten i iz vojske, i iz ludnice. Nakon izlaska ophrva ga još veća praznina i strah, a njegova duševna i duhovna dezintegriranost kulminira kad rat već bjesni, a njegov prijatelj Maestro počini samoubojstvo.

Commentaires
Alphonse Ratté
Je tiens à vous remercier personnellement pour vos livres exceptionnels. C’est vraiment merveilleux.
Émilie Aucoin
Mes amis sont tellement fous qu’ils ne savent pas comment j’ai tous les ebook de haute qualité qu’ils n’ont pas!
Gradasso Martel
Leur Miracle de Noel était le meilleur livre que j’ai jamais acheter. Leur Miracle de Noel a fait exactement ce que tu as dit qu’il faisait.
Blanchefle Morneau
Enfin, je reçois cet ebook, merci pour tous ces miracles de Noël que je peux obtenir maintenant!
Andrée Bédard
Je vous recommanderai à mes collègues. Leur miracle de Noël est les livres les plus précieux que nous ayons jamais achetés. Je serais perdu sans ça. Je suis complète ment époustouflé.
Livres Similaires
Gospoda Glembajevi

Gospoda Glembajevi

By Miroslav Krleža
Prokleta avlija

Prokleta avlija

By Ivo Andrić
Bijeg: Povijest jednog našeg čovjeka

Bijeg: Povijest jednog našeg čovjeka

By Milutin Cihlar Nehajev